Gruppe

På Universitetet i Oslo er det over 27500 studenter. Universitetet har sammen med Inven2, Oslotech/StartupLab og flere aktive studentorganisasjoner og arenaer arbeidet for å mobilisere til studentinnovasjon, og arbeidet fikk en «flying-start» i forbindelse med lanseringen av FORNY StudENT mai 2016 – et departementalt styrt initiativ for å styrke forskningsbasert innovasjon gjennom studentinnovasjon. Les mer om FORNY StudEnt her:

Mer om FORNY StudENT

Inven2 arrangerer i tillegg Inven2Start hver høst sammen med en rekke samarbeidspartnere. Inven2Start er et lavterskeltilbud og en oppstartspakke for studenter som ønsker å skape sin egen fremtid gjennom å etablere et selskap basert på sin idé og prøve seg som gründer. Inven2Start markedsføres i Oslo-regionen på Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, BI, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, hvor det totalt er over 73000 potensielle studentgründere.

Det var et stort spenn i idéene som vant i 2016; fra en smart sykkellås, en ny type ryggsekk for jobb, studier og trening, til en åpne- og lukke mekanisme for klær for mennesker med nedsatt funksjonsevne i hendene.

Video av vinnerne

Inven2Start skal stimulere studenter til å innovere. Satsingen startet opp høsten 2013 i samarbeid med en rekke utdanningsinstitusjoner i Oslo og Akershus. Så langt har 15 studentidéer fått hjelp til å få vokse ved hjelp av startpakken som omfatter 130 000 kroner i startkapital, gratis juridisk og økonomisk assistanse, hjelp til å etablere et industrinettverk og til å utvikle forretningsplanen, gründeropplæring m.m.

Mer om Inven2Start