Ren produksjon

-Vi ønsker å bidra til flere bedriftsetableringer i Norge gjennom å tilby praktiske tjenester som gjør at norske biotekbedrifter kan skalere opp produkt for klinisk testing i Norge, sier Astrid Hilde Myrset som leder Catapult Life Sciences.

Myrset påpeker at de ni milliardene som går til FoU innen helse årlig, ikke har ført til flere bedriftsetableringer, selv om tallet på patenter og utredninger vokser.

-Vi tilbyr prosess- og produktutvikling som gjør at bedrifter ikke trenger å gå til utlandet for å få skalert opp produktene sine når de skal videre i preklinikk og klinikk innen legemiddelstudier, sier Myrset.

Catapult Life Sciences har nylig kommet i gang praktisk l i lokalene på Fornebu og har kapasitet til å ta imot flere kunder. Som et neste byggetrinn, vil man få på plass lokaler for produksjonsaktivitet, for å videreføre tjenestene som tidligere ble tilbudt ved Folkehelseinstituttets laboratorier for vaksineproduksjon.

-I tillegg til den praktiske aktiviteten har vi etablert et nettverk, Life Science Pilot, for å gjøre lettere tilgjengelig kompetansen som finnes innen livsvitenskap. Vi er godt i gang med å lage en database, hvor over ressurspersoner og virksomheter kan legge inn sin kompetanse, slik at det skal være enkelt for bedriftene å finne relevante samarbeidspartnere for utviklingsprosjekter, sier Myrset

Hun leder fire ansatte så langt, og har planene klare for framtiden. I 2018 har selskapet et finansieringsbehov på omkring 25 millioner norske kroner, og skal hente inn noe av det allerede i første kvartal.

-På lengre sikt har vi store ambisjoner og kommer til å knytte oss på livsvitenskapssatsingen i Gaustadbekkdalen. I denne runden var det ingen ledige lokaler der, men dette kommer, sier Myrset.

www.catapultlifescience.no