Inven2 omorganiserte deler av virksomheten i 2017, og har startet opp en egen satsing på digitalisering og e-helse. Formålet er å bidra til utviklingen av flere forskningsbaserte produkter og tjenester, og da særlig innen digital teknologi.

Det er økt etterspørsel etter tjenestene Inven2 tilbyr som ligger til grunn for omorganiseringen internt i selskapet.

– Dyktige forskere og klinikere melder inn stadig flere funn og idéer som kan videreutvikles til nye tjenester og produkter. Det er veldig positivt, og noe vi har jobbet systematisk for å oppnå lenge, sier Ole Kristian Hjelstuen, administrerende direktør i Inven2.

Hensikten med omorganiseringen er å bli mer effektive og serviceorienterte ovenfor forskerne og klinikerne ved Universitetet i Oslo og sykehusene i Helse Sør-Øst.

– Våre ansatte skal jobbe tettere og kommunisere bedre med forskerne og klinikerne enn før. På denne måten får vi hentet ut større synergieffekter og kan utvikle forskningsbaserte produkter og tjenester raskere og bedre, sier Hjelstuen.

Inven2 Organisasjonskart

Portfolio & Legal
Helle Thorsen
Anne Marie Bjørgo
Mohammed Amarzguioui

Finance
Nina Løvbakken

Ole Kristian Skaar
Astrid Grønn
Ashpreet Kaur Bhalla
Lusha Fu

Innovation Technology
Bjarne Tvete
Elin Melby
Ivar Bergland
Per Michaelsen
Jannicke Kristoffersen

Innovation Life Science
Kristin Sandereid
Jørund Sollid
Jan Solberg
Aina Haugen Rengmark
Magne Rekvig
Gerbrand Koster
Mika Falck-Hansen
Kirsten Stangebye
Eivind Roverud
NN (Project Manager)
NN (Business Development Specialist)

Clinical & Industry Collaboration
Erlend Carlson

Siv Merethe Uddeholt
Tine Slettedal Jansson
Sven Arne Sogn
Lise Rødsten
Ingrid O. Dominguez
Atanaska Bedeleva

To nye tverrfaglige team

Det er innovasjonsavdelingen i Inven2 som er omorganisert.  Avdelingen var tidligere delt i et teknologiteam og et businessteam som hadde ansvar for prosjekter i ulike faser. Teamene er erstattet med to tverrfaglige team som dekker fagområdene innen henholdsvis livsvitenskap og teknologi: ”Innovation Life Sciences” og ”Innovation Technology”.

– Den store forskjellen er de nye teamene skal dekke hele verdikjeden fra forskning til forretningsutvikling innen spesialiserte fagområder. Vi tror dette er en måte å jobbe på som vil bli oppfattet positivt av forskerne og klinikerne. Samtidig som det vil gjøre oss i stand til å jobbe mer effektivt og heve kvaliteten på prosjektene våre ytterligere, sier Hjelstuen.

Innovasjonsteamet innen Life Sciences skal ha ansvar for:

  • Diagnostikk og forskningsverktøy
  • Legemidler

Innovasjonsteamet innen technology skal ha ansvaret for prosjekter som inkluderer:

  • IKT, inkl apper
  • Materialer og energi
  • Medisinsk teknologi
  • e-Helse
  • Databaser og registre, såkalt Big Data
  • Algoritmer for medisinsk utstyr

De to teamene vil samarbeide tett på prosjekter som omfatter overlappende fagområder.

Stor satsing på digitalisering, e-helse og big data

Teknologiteamet ledes av Knut Allum. Det er dette teamet som skal ha ansvaret for den nye satsingen innen digitalisering, e-helse og big data.

– Inven2 representerer de fremste kunnskapsmiljøene vi har innen IKT-forskning i Norge i dag. Det foregår en storstilt satsing på digitalisering på Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus gjennom blant annet Digital Liv. Ved å øke vår interne kompetanse og satsing på dette feltet kan vi bidra til å akselerere den digitale revolusjonen som nå kommer for fullt, sier Allum.

Han ser særlig for seg at Inven2 kan bidra positivt med nødvendig digitalisering innen helseinstitusjoner for å imøtekomme nåværende og framtidige behov om effektivisering og bedre pasientopplevelser.

– Satsningen innen digitalisering tar sikte på å bygge opp under den nasjonale strategien innefor e-helse med fokus på innovasjon som støtter digitalisering av arbeidsprosesser, bedre sammenheng i pasientforløp, bedre bruk av helsedata, helsehjelp på nye måter og felles grunnmur for digitale tjenester.