Det er høy aktivitet i andre etasje i Forskningsparken, opp trappen til venstre for hovedinngangen. I mars kommer selveste Statsministeren for å åpne ShareLab, og før den tid håper daglig leder Esben A. Nilssen at flere forskere og bedrifter skal ha flyttet inn.

Sharelab kontorer

Foto: ShareLab

-Vi er en annerledes inkubator, i den forstand at vår virksomhet er sentrert rundt labfasilitetene. Vi har alt av utstyr du trenger for å gjøre forskning innen livsvitenskap, og så tilbyr vi i tillegg kompetent personell til å bistå forskerne, sier Nilssen.

I laben, som allerede framstår som ferdig, er det plass til 24 forskere. Én plass koster 16.000 kroner i måneden, men Esben sier det vil være muligheter for å dele labplassen da erfaring tilsier at laben kun brukes i 40 prosent av tiden den er tilgjengelig.

-I tillegg har vi 36 kontorplasser, møterom og sosiale soner som vi deler med entreprenørene i Parkens D-blokk, deriblant StartUpLab. Vi vil nok ha noe mer værbitte medlemmer med lange utdannelser, men det er flott å dele på godene og vi mener lokaliseringen vil føre til mer innovasjon og idéer, sier Nilssen.

Innovasjon på en ny måte

Innovasjon er stikkordet for konseptet til ShareLab. De tror det er et enormt utappet potensial for innovasjon fra akademia, men at det er vanskelig å få ut, så lenge forskerne befinner seg i forskningsrettete, akademiske miljøer hvor innovasjon er buzzord fra toppen.

-Vi har en hypotese om at dersom du er en enslig bioentreprenør på en lab på universitetet hvor alle andre har akademiske ambisjoner, så kan det være krevende. Vi ønsker å tilby et miljø for sånne forskere, sier Nilssen.

Han peker på at ShareLab ønsker å være et supplement til de andre inkubatorene i Oslo, som Oslo Cancer Cluster Inkubator som konsentrerer seg om kreft og Aleap som er fokusert på helse.

-Vi vil dekke resten av livsvitenskapsfeltet og ønsker spesielt å fremme de enklere idéene som ikke nødvendigvis har så lang vei til markedet, men likevel kan løse viktige samfunnsproblemer.

Team Sharelab

ShareLab er helheid av Oslotech, og har med seg støttespillere som Inven2, AbbVie og WWR og andre.

Se mer info på www.sharelab.no

sharelab.no