Over 150 møter mellom forskere, etablerte bedrifter og start-ups ble gjennomført på matchmakingen under Cutting Edge 2017.

Fra Inven2 Matchmaking på Cutting Edge

FOTO: Alex Assensi

Cutting Edge har etablert seg som en fantastisk festival for forskning og teknologi under Oslo Innovation Week. For første gang kunne deltagerne også delta på 1:1 møter.

Lise Rødsten, ansvarlig for industrisamarbeid hos Inven2, har spesielt satt opp møter for forskere som en del av matchmakingen.

-Dette var kjempegøy og gikk over all forventning. Hele 150 møter ble gjennomført totalt. Spesielt oppmuntrende var det å se at én tredjedel inkluderte representanter fra akademia, sier Rødsten.

Viktig del av strategien til Inven2

Ole Kristian Hjelstuen, administrerende direktør i Inven2, slår fast at matchmakingen er kommet for å bli.

-Å stimulere til samarbeid mellom industri og forskning er en viktig del av strategien vår for å bidra til mer kommersialisering. Her er matchmakingen på Cutting Edge, og det ekstra tilbudet vi gir til forskerne med fasiliterering av møter, viktig, sier Hjelstuen.

Cutting Edge er spesielt egnet for matchmaking på tvers av fagområder, siden festivalen samler spekteret av forskere, teknologer og bedrifter fra hele landet i Forskningsparken.

-For forskere og teknologer i Forskningsparken og institusjonene rundt, er dette et attraktivt lavterskeltilbud nær sagt rett utenfor kontoret, sier Rødsten.

Gode tilbakemeldinger

Matchmakingen ble gjennomført i helseinkubatoren Aleap i Forskningsparken.

-Tilbakemeldingen fra både forskerne og bedriftene, var veldig gode. Flere sa at de ønsket å følge opp dette første møtet. Om det kommer konkrete samarbeid ut av dette, så har vi lykkes maksimalt, sier Rødsten.

Andre initiativ innen industrisamarbeid

Industrisamarbeid er et viktig strategisk virkemiddel for Inven2. I tillegg til matchmaking på Cutting Edge, har vi følgende initiativer innen partering for å stimulere til industrisamarbeid på konferanser i inn- og utland:

  • UiO Life Science Conference, Norge
  • NLS Days, Sverige
  • BioFIT, Frankrike
  • BIO, USA
  • The Nordic American Life Science Conference, USA