Porteføljeselskaper Arkiver - Inven2 /2019/featured_item_category/portefoljeselskaper/ Inven2 oppsummering av 2019 Wed, 22 Jan 2020 09:03:15 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 OffPad /2019/featured_item/offpad-2/ /2019/featured_item/offpad-2/#respond Wed, 16 Jan 2019 14:08:24 +0000 https://www.inven2.com/annual/2018/?post_type=featured_item&p=2503 Norsk, innovativ krypteringsteknologi snart på markedet

Utfordringen med spionasje og hacking i land som Iran og Kina har økt betydelig de siste årene og er nå blitt et generelt problem uavhengig av geografi og enkeltstater. De økonomiske konsekvensene kan være store. Spesielt gjelder dette for ansatte i globale bedrifter og statsansatte.


The post OffPad appeared first on Inven2.

]]>

Foto: OffPad

Over 70 % av all datakriminalitet skjer via endepunktet fordi du logger på mobiltelefon, nettbrett eller laptop via operativsystemene mens du er online. Profesjonelle hackere kan i dag enkelt komme seg inn en bakdør og få tilgang til sensitive data.

Det norske firmaet OffPad sin løsning på dette problemet er enkel og brukervennlig, og om den holder det den lover, kan den hindre hacking og spionasje på en innovativ måte ved at du tar i bruk en ny type mobildeksel.

Tilgangskontroll skjer utenfor mobilens operativsystem

Offpad er en forkortelse for «Offline Personal Authentication Device», og det er nettopp det produktet deres er. Et mobildeksel som uten passord og pinkode gir tilgang til sensitive data enkelt, kun via ett biometrisk fingeravtrykk og dermed åpner tilgang til de programvarene du er autorisert til å bruke.

Se video her.

Selskapet har i dag lokaler hos Simula på Fornebu, i tillegg til at de har knyttet til seg 15 kryptoeksperter innen sikker kommunikasjon i Rennes i Frankrike. Utgangspunktet for samarbeidet med Frankrike er et EU-finansiert 5-årig Eurostars-prosjekt mellom Universitet i Oslo og Ensicaen i Rennes.

«Skal du unngå å bli hacket så er ikke software trygt nok. Du må ha et hardware-element for å gi god nok sikkerhet. Målgruppen er B2B markedet, større virksomheter, både offentlige og private med ansatte som behøver å få styrket tilgangskontroll av bedriftens sensitive applikasjoner. Dette er en løsning på et kjempeproblem hvor vi kan bidra til å redusere angrepsflaten for hackere», sier Jan-Erik Skaug, CEO i Offpad.

Det potensielle markedet til Offpad vokser enormt på grunn av kontinuerlige sikkerhetsbrister som gjør selskaper og stater utsatt for cyberangrep.

«Du som bruker ser kun fingeravtrykksleser og et lite display. Inne i kortet ligger krypteringsnøklene, og selve identifiseringen av brukeren skal skje ved hjelp av en multifaktorautentisering (MFA)», sier Skaug.

Kommersiell fase

Offpad utvikler mobildekselet i tett dialog med sikkerhetseksperter i utvalgte norske bedrifter.

«Vi lærer mye gjennom å ha en åpen dialog med disse fagfolkene rundt relevante problemstillinger», sier Skaug.

«Vi er i en positiv prosess og det er lagt et løp framover nå som er veldig spennende. Vi begynner med dette tilbudet til mobil, men gitt trådløs kommunikasjon kan løsningen også brukes for å sikre iPad og laptop. Vi vil i neste versjon tilby sikker kommunikasjon ved å kryptere utveksling via tale, sms og e-post på mobilen», sier Skaug.

Offpad ble etablert i 2017 av Skaug og Petter Taugbøl sammen med Inven2. Mobildekselet og teknologien er basert på en idé fra professor Audun Jøsang ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo, og er så utviklet gjennom et Eurostars-prosjekt med akademiske og industrielle partnere fra Norge og Frankrike. To patenter i USA er innvilget og en patentsøknad er i prosess.

«Vi jobber nå med design. Her har vi hyret inn en ledende bedrift i Gøteborg innen industridesign som for øyeblikket har ansvar for utforming av designen på dekselet tilpasset Samsung Galaxy 10 og IphoneX-telefoner. Løsningen skal være uavhengig av modell», sier Skaug.

Målet er å ha et ferdig produkt i løpet av 2019.

«Vi er i dialog med større bedrifter og offentlige etater for uttesting. Nødvendige sertifiseringer vil bli gjennomført i henhold til de krav myndighetene stiller.  Markedspotensialet både i Norden og internasjonalt er stort», sier Skaug.

OffPad er også i dialog med Innovasjon Norge om IFU-kontrakt i samarbeid med pilotpartnere. Selskapet oppnådde «Seal of Excellence» på Horizon 2020 søknad fase 1 og er nå i gang med fase 2 søknad på et større tilskudd i EU.

E-helse er også et spennende marked

Offpad vurderer og e-helsemarkedet som veldig interessant.

«Potensialet innenfor digitalisering i helsevesenet er stort og betydelige besparelser kan oppnås gjennom bedret effektivitet i helsepersonells hverdag. Det er fremdeles mye silotekning som foregår. Tidligere prototyper har blitt funksjonstestet mot dette segmentet», sier Skaug.

Bedriften har etablert et kompetent styre og «advisory board» inkludert kompetente e-helse rådgivere, og dialog pågår med ulike interessegrupper både i Norge og utlandet.

«Løsningen vår er høyst relevant i forhold til pasientsikkerhet og pasientdata der vi må tilfredsstille de høyeste sikkerhetskrav som finnes. Det er et enormt problem i dag at helsepersonell må ha tilgang til mange ulike systemer. De må logge inn og ut av laptopen sin for å komme inn på disse. OffPad kan bidra med en forenkling av dette via tilgang til fagsystemer med ett tastetrykk uten passord og pinkode», sier Skaug.

Spent på framtiden

Olav Steinnes i Inven2 er spent på fortsettelsen for selskapet, og tror Offpad kan nå langt.

«Offpad vil tilby en løsning på et stort sikkerhetsproblem. Hvis de lykkes med en løsning som har godt sikkerhetsnivå kombinert med god brukeropplevelse, har selskapet en spennende framtid», sier Olav Steinnes, CFO i Inven2.

«Vi har bidratt med kapital i tidlig fase og vil følge spent med på resultatene fra testingen av prototypen hos potensielle brukere», sier Steinnes.

The post OffPad appeared first on Inven2.

]]>
/2019/featured_item/offpad-2/feed/ 0
SERCA /2019/featured_item/serca/ /2019/featured_item/serca/#respond Wed, 16 Jan 2019 13:58:37 +0000 https://www.inven2.com/annual/2018/?post_type=featured_item&p=2491 Vellykket emisjon

SERCA Pharmaceuticals hentet i sommer inn 7,9 millioner kroner i en lukket emisjon, der Inven2 og Sarsia Seed er største investorer. Sammen med støtte fra Forskningsrådet sitt FORNY-program, har selskapet nå satt i gang utvikling mot klinisk utprøving av sin behandling av hjerteinfarkt.


The post SERCA appeared first on Inven2.

]]>

Foto: Shutterstock

 

Oppstartsselskapet ble etablert i 2018 og inngikk i januar i 2019 en unik avtale med det indiske farmasiselskapet Cadila Pharmaceuticals. Avtalen går på å utvikle en ny og bedre behandling for pasienter rammet av hjerteinfarkt.

Sommeren 2019 hentet selskapet inn 7,9 millioner kroner i en emisjon. I tillegg har selskapet fått omtrent fem millioner kroner i støtte fra Forskningsrådets Forny. Hovedaksjonærene i SERCA Pharmaceuticals er nå Inven2, Sarsia Seed samt en rekke private investorer.

«Vi er svært fornøyd med å ha bidratt til at SERCA er godt i gang raskt etter oppstart av selskapet», sier Ole Kristian Hjelstuen, administrerende direktør i Inven2.

«SERCA Pharmaceuticals er basert på fremragende norsk forskning. Det er veldig tilfredsstillende å lande en god avtale med et stort farmasøytisk selskap, bare måneder etter at selskapet er etablert,» sier Kristin Sandereid, Executive Fund & Business Developer i Inven2.

SERCA Pharmaceuticals skal utvikle en medikamentell behandling for skader som oppstår ved behandling av hjerteinfarkt.

 

Om SERCA Pharmaceuticals

SERCA Pharmaceuticals AS ble etablert i 2018 på bakgrunn av prekliniske forskning på en potensiell medikamentell behandling for skader som oppstår ved behandling av hjerteinfarkt. Forskningen som ligger bak selskapet er utført av forskningsgruppen til professor Kjetil Taskén ved Universitetet i Oslo gjennom 20 år.

Daglig leder er Kjetil Hestdal, tidligere administrerende direktør i Photocure gjennom en rekke år, og har erfaring med å ta et produkt fra preklinikk hele veien til markedet.

SERCA Pharmaceuticals skal utvikle en medikamentell behandling for skader som oppstår ved behandling av hjerteinfarkt.

 

The post SERCA appeared first on Inven2.

]]>
/2019/featured_item/serca/feed/ 0
Ultimovacs /2019/featured_item/ultimovacs/ /2019/featured_item/ultimovacs/#respond Thu, 20 Dec 2018 15:19:23 +0000 https://www.inven2.com/annual/2018/?post_type=featured_item&p=2305 Vellykket børsnotering

Ultimovacs ble i juni 2019 børsnotert etter en vellykket emisjon der selskapet hentet inn 370 millioner kroner. Inven2 var med å etablere selskapet i 2011. Midlene skal finansiere selskapets utviklingsplan for den universelle kreftvaksinen UV1.


The post Ultimovacs appeared first on Inven2.

]]>

Foto: Thomas Brun / NTB

 

Investorer viste stor interesse for Ultimovacs ved noteringen på Oslo Børs og emisjonen ble overtegnet, skrev selskapet i en pressemelding.

Store norske og internasjonale institusjonelle investorer er kommet inn som nye aksjonærer i selskapet. Blant de nye, store aksjonærene er også spesialiserte helsefond.

Ultimovacs opplevde en bred interesse for tegning av aksjer og vil ved notering ha omkring 1.500 aksjonærer. Selskapet er verdsatt til 870 millioner kroner ved børsnoteringen.

«Det er svært gledelig for norsk helsenæring og for Ultimovacs at nasjonale og internasjonale investorer viser selskapet denne tilliten. I dagens usikre marked er det ekstra hyggelig med så stor interesse, både fra internasjonale investorer og småsparere. Jeg ser fram til å følge selskapet videre», sier Jonas Einarsson, styreleder i Ultimovacs og administrerende direktør i Radforsk.

Finansierer utviklingsplan

Midlene Ultimovacs henter inn ved børsnoteringen skal finansiere selskapets utviklingsplan for den universelle kreftvaksinen UV1. Hovedprosjektet er en større klinisk studie for å dokumentere behandlingseffekten av vaksinen. I denne studien vil UV1 kombineres med annen immunterapi i pasienter med føflekkreft ved rundt 30 sykehus i Norge, Europa, USA og muligens Australia.

Ultimovacs har allerede gjennomført tre mindre kliniske studier av vaksinen ved Radiumhospitalet i pasienter med lungekreft, prostatakreft og føflekkreft.

«Kreftvaksinen har vist lovende kliniske signaler i de studiene vi har gjennomført ved Radiumhospitalet. Basert på dette har vi laget en utviklingsplan for å dokumentere at vår vaksine har effekt for kreftpasienter. Jeg er veldig glad for at vi nå har gjennomført en vellykket børsnotering. Det betyr at de praktiske forutsetningene nå er på plass for å iverksette vår utviklingsplan», sier Øyvind Kongstun Arnesen, administrerende direktør i Ultimovacs.

Stor dag

Ole Kristian Hjelstuen, administrerende direktør i Inven2, var tilstede ved bjelleseremonien på Oslo Børs 3. juni. Her ble det ble markert at selskapet er notert på hovedlisten.

«Dette er en stor dag for Ultimovacs, og vi gratulerer så mye. Vi i Inven2 er stolte av å ha vært med selskapet siden starten, og ser fram til følge med på utviklingen videre. Kreftvaksinen UV1 kan bety en enorm forskjell for kreftpasienter verden over», sier Hjelstuen. Han var inntil nylig styremedlem i selskapet.

Mer informasjon:

Ultimovacs

Ultimovacs ASA er et norsk selskap som arbeider med å utvikle immunterapi mot kreft i form av en universell kreftvaksine.  I dag har selskapet 19 ansatte som holder til i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark ved Radiumhospitalet i Oslo og i Uppsala i Sverige. Ultimovacs’ største eiere er Gjelsten Holding AS, Canica AS, Sundt-familien, Inven2 AS, Watrium AS og Radforsk.

www.ultimovacs.com

Kreftvaksinen UV1

Ultimovacs’ hovedprodukt er UV1, en peptid-basert vaksine som skaper en spesifikk T-cellerespons mot det universelle kreftantigenet telomerase. Telomerase er uttrykt i kreftceller i 85-90% av alle krefttyper. Kreftvaksinen UV1 har derfor potensial til å kunne ha effekt for pasienter i de fleste krefttyper.

Klinisk utvikling av UV1

Ultimovacs har gjennomført tre ulike kliniske studier ved Radiumhospitalet, Oslo universitetssykehus av sin kreftvaksine UV1. Studiene har vist at vaksinen er trygg i bruk og har også vist positive signaler om klinisk nytte for pasienter i alle studiene. Pasienter med prostatakreft, lungekreft og føflekkreft har deltatt i disse studiene. Ultimovacs gjennomfører også en ny klinisk studie i USA for pasienter med føflekkreft, hvor kreftvaksinen UV1 kombineres med annen immunterapi, pembrolizumab.

Disse studiene danner til sammen grunnlaget for oppstart av en stor randomisert studie i føflekkreft hvor UV1 vil prøves ut i kombinasjon med to andre immunterapimedikamenter, ipilimumab og nivolumab. Mer enn 150 pasienter skal delta i studien som planlegges gjennomført ved rundt 25-30 sykehus i USA, Europa og muligens Australia. Oppstart er planlagt i første kvartal 2020 og studien forventes å være sluttført i andre halvdel av 2022.

The post Ultimovacs appeared first on Inven2.

]]>
/2019/featured_item/ultimovacs/feed/ 0