Samarbeid mellom næringsliv og forskning er viktig for mer innovasjon, og fører til flere kommersialiseringer. I snart tre år har Inven2 jobbet målrettet med industrisamarbeid gjennom en rekke ulike prosjekter.

Foto: Jannicke Kristoffersen, Inven2 

Industrisamarbeid er et viktig strategisk grep for Inven2. Gjennom å matche forskere fra Oslo universitetssykehus og Universitetet i Oslo med industripartnere, blir det mer kommersialisering.

-Inven2 har en sterk posisjon med et bredt nettverk av aktører innen både næringsliv og forskning. Dette gjør at våre ansatte kan fungere som brobyggere mellom forskere og industrien, og senke terskelen for forskerne for å få i gang samarbeid, sier Rødsten.

Hun er ansvarlig for denne satsingen i Inven2, og trekker på kolleger i arbeidet.

Industrisamarbeid i Inven2 favner vidt og involver hele organisasjonen i ulike prosjekter og aktiviteter som avtalekompetanse, 1:1 møter og partnering på internasjonale konferanser.

-Inven2 er nå godt rigget for å bidra til at forskere som ønsker industrisamarbeid, kan få til det, sier Rødsten.

Samarbeider bredt med økosystemet

Inven2 er én av en rekke aktører i Norge som arbeider med industrisamarbeid. Derfor er prosjekter og aktiviteter koordinert med klyngene Oslo Cancer Cluster, Norway HealthTech, LMI og ulike inkubatorer.

Over to tredjedeler av Inven2 sine prosjekter er innenfor livsvitenskap og medisinsk teknologi noe som skyldes at livsvitenskapsmiljøene ved både Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus er sterke. I tillegg så er spesielt den internasjonale biofarmasøytiske industrien ledende innen åpen innovasjon.

-Dette er bakgrunnen for at mye av det vi gjør på industrisamarbeid er innen livsvitenskap. Et eksempel er SPARK Norway, innovasjonsprogrammet til UiO:Livsvitenskap. Her bidrar Inven2 inn med kompetanse, prosjektledere, prosjekter fra vår portefølje, og nettverk, sier Rødsten.

Ivaretar forskernes interesser

Gjennom en årrekke har Inven2 opparbeidet seg en viktig kompetanse innen avtaleinngåelse mellom akademia og industri.

-Inven2 sin styrke her er avtalekompetansen, men også det at vi som organisasjon er svært lite byråkratisk, og samtidig forutsigbar. Vi kan bidra til å sette opp avtaler mellom forskere eller forskergrupper og industri, der forskernes interesser blir ivaretatt på en god måte, sier Rødsten.

Ambassadør internasjonalt

Inven2 fungerer også som ambassadører for den gode norske forskningen, og  er et utstillingsvindu til både nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.

Flere av de ansatte ved Inven2 deltar i tillegg på en rekke internasjonale partnering-konferanser gjennom året der de pitcher prosjektene i porteføljen til representanter fra ulike globale selskaper.

Én av disse konferansene er Nordic Life Science Days som årlig arrangeres i Skandinavia, hvor Inven2 i tillegg deltar på en felles norsk stand.

Møteplasser og koblingspunkter

Inven2 samarbeider om å arrangere seminarer og 1:1 møter mellom forskere og industrien i Norge. Her bidrar Inven2 med å sette opp 1:1 møter mellom forskere og industrirepresentanter, som på «Matchmakingen» under Cutting Edge festivalen.

-Vi er opptatt av at dette skal være lavterskeltilbud for forskerne, der de sentralt i Oslo får tilgang til industrikontanter via arenaer vi har satt opp sammen med andre, sier Rødsten.

-Det er viktig at vi bidrar der vi kan gjøre størst nytte, og den direkte koblingen mellom forskere og industri er noe vi kan særlig bidra inn på, sier Rødsten.

 

Noen av møteplassene mellom akademia og industri som Inven2 har bidratt til gjennom 2019:

 

Februar:

Partnering på «Partnership for Life»

Inven2 arrangerte for andre gang en partneringsesjon under «Partnership for Life» konferansen i februar, og fasiliteterte mer enn 30 møter mellom aktører fra industri, akademia og oppstartsselskaper innen helsenæringen.

Dette er femte gang «Partnership for Life» arrangeres av Legemiddelindustriforeningen (LMI) sammen med AbbVie, Bayer, AstraZeneca, Pfizer og The Life Science Cluster.

-De globale legemiddelfirmaene tar med seg internasjonale ledere til denne konferansen. Det utgjør en unik mulighet for det norske miljøet for å nettverke med beslutningstagere i disse selskapene, sier Rødsten.

 

September:

Matchmaking på Cutting Edge

Inven2 arrangerte for tredje år på rad en egen «Matchmaking» sesjon på Cutting Edge festivalen. Totalt 90 1:1 møter mellom forskere, etablerte bedrifter og oppstartsbedrifter ble gjennomført.

Lise
Kontakt

Lise Rødsten
Collaboration Manager
lise.rodsten@inven2.com
Mob:(+47) 48 89 17 83