Inven2 sitt kjerneområde er å ta resultater fra forskning til et produkt eller en tjeneste i et marked. Det gjøres gjennom en verdikjede som starter med idéspeiding og markedsføring av Inven2 sine tjenester rettet mot forskere ved både Universitetet i Oslo og sykehusene i Helse Sør-Øst.

Lyspære på mørk bakgrunn

FOTO: pexels.com

Du er forsker, du har forsket lenge på en problemstilling og plutselig ser du løsninger som åpner en helt ny verden. Dette du har funnet, i samarbeid med kollegaer, det kan være kimen til en ny bruk av kryptering som gjør det sikrere å bruke jobb-PCen på reise, en ny måte å koble data på, en ny måte å lage energi på, en ny medisin, eller kanskje en ny type diagnostikk. Hva gjør du da?

Da bør du kontakte Inven2. Vi er ansatt for å vurdere den kommersielle verdien av dine funn, for så å finne en god strategi for å få det ut i et marked som et nytt produkt eller en ny tjeneste.

137 idéer i 2019

På Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus er det ansatt omtrent 6000 forskere. 

– I 2019 fikk vi inn 137 forskningsresultater (DOFI) til vurdering. Våre ansatte validerer disse resultatene og vurderer om de kan kommersialiseres og så enten lisensieres ut til etablert industri eller danne grunnlag for et nytt selskap, sier Jonny Østensen.

Østensen er visepresident innen innovasjon i Inven2 og har ansvaret for all kommersialisering i Inven2.

Når en innovasjon er innmeldt inn fordeler Østensen prosjektet til en prosjektleder i Inven2 med egnet kompetanse. Dersom prosjektet har kommersielt potensiale blir det tatt opp som et aktiv prosjekt med mål på å ha en kommersiell exit.

Østensen jobber tett sammen med Mohammed Amarzguioui som er visepresident for prosjektporteføljen i Inven2. Omtrent 25% av de innsendte forskningsresultatene blir tatt opp som prosjekter. Da er det Amarzguioui som følger opp fremdrift og sikrer at prosjektene har midler til å utvikle seg i kommersiell retning.

I denne prosessen er patentering ofte viktig, og Inven2 har både interne patentspesialister og bruker eksterne patentrådgivere.

Medisinske forskning utmerker seg

Majoriteten av forskningen som kommer inn er innen medisinske fag.

– Jeg vil anslå at mellom 75 og 85 % av det vi jobber med er innenfor medisinske fag. Det resterende er ulike former for teknologi innen IKT, materialer, energi og utvikling av utstyr, forteller Østensen.

Årsaken til den medisinske dominansen er at de mange gode forskningsmiljøene innen medisin på både Universitetet i Oslo og Oslo universitetssykehus er flinke til å se etter det innovative potensialet i resultatene sine.

– I 2019 har det blitt etablert tre nye selskaper, mens 26 lisensavtaler om utnyttelse av forskningsresultater er inngått med etablert industri, og det er etablert fem Inven2Start-selskaper basert på idéer fra studenter, sier Østensen.

 

Har du en idé som kan bli til et produkt eller en tjeneste?

Da vil vi høre fra deg!

I kort så tilbyr vi tjenester innen forretningsutvikling, patentering, kommunikasjon, lisensiering, bedriftsetablering og innhenting av finansiering. I tillegg har vi et stort nettverk av samarbeidspartnere nasjonalt og internasjonalt.

Meld ny idé
Hos Inven2 møter du spesialister som i samarbeid med deg vil:
  • Gjøre en vurdering av idéen eller oppdagelsen din innen to måneder
  • Lage en kommersiell strategi for hvordan idéen eller oppdagelsen din kan kommersialiseres basert på en markedsanalyse
  • Verifisering av idéen eller oppdagelsen din. Dette er en krevende prosess, og innebærer som regel finansiering fra Forskningsrådets FORNY-program
  • Realisering av idé eller oppdagelse. Dette skjer enten som en lisensiering eller som en bedriftsetablering
  • Når bedriften er etablert, bidrar vi med selskapsutvikling