StartChallence - Cenmedia

Foto av Kai Chen / Chen Media

Innovative studenter med fire nye bedrifter

 Inven2 og StartUiO arrangerte i høst studentinnovasjonskonkurransen StartChallenge. Dette har ført til fire nye bedrifter i Inven2 sin portefølje.

Inven2 og StartUiO samarbeider for å stimulere til gründerskap og nye bedrifter spunnet ut av idéer fra dyktige studenter. I 2017 utvidet de tilbudet til studenter ved Universitetet i Oslo og arrangerte StartChallenge, som et tillegg til tidligere års Idédugnad.

Idéutvikling på Idédugnaden og StartChallenge

På idédugnaden ble studenter fra hele universitetet invitert inn til å jobbe i grupper med både nye og eksisterende idéer over en hel dag.

Av disse, så ble 13 grupper valgt ut til å gå videre til StartChallenge. StartChallenge går ut på å videreutvikle idéene fra idédugnaden, men nå i samarbeid med mentorer.

De 13 gruppene pitchet til slutt idéene sine for et panel bestående av representanter fra Inven2, Insj og Hold. Insj bistår studenter med kobling til mentorer som hjelper dem med å sette opp bedrifter og Hold tilbyr en mobilapp som hjelper studenter med å holde fokus.  

Og av disse 13 så er fire bedrifter under etablering

  • Nomademat: Bedriften skal utvikle et omreisende kantinekonsept som sysselsetter flyktninger og innvandrere
  • Beep Systems: Bedriften skal utvikle et digitalt system for å registrere oppmøte til bruk i skolen
  • ChiElstad: Bedriften skal ved hjelp av en app eller nettsted bidra til samkjøring mellom bilpendlere fra hjem til jobb og tilbake
  • Crowdo: Bedriften skal utvikle en ny crowdfunding modell.

Bedriftene får nå videre støtte fra Inven2 i form av ”oppstartspakken”. Les mer om hva pakken inneholder:

Mer om Inven2Start

Les mer om de andre aktørene innen studentinnovasjon her:

Startuio Insj