Inven2 Pitch for Ideprisen 2018

Foto: Jannicke Kristoffersen, Inven2

Formålet med Inven2Pitch er å vise fram potensielle muligheter for investorer, samt gründere som er på jakt etter spennende prosjekter som de kan bygge videre på til vitale selskaper.

– Prosjektene har til felles at de ville trenge gründere og finansiering når de om kort tid går over i kommersiell fase, sier Ole Kristian Hjelstuen, administrerende direktør i Inven2.

Helse og kreft

I 2018 ble det arrangert to Inven2 Pitch møter. I mars ble ti helseprosjekter i tidligfase presentert av enten Inven2 sine prosjektledere eller forskerne bak prosjektene.

Arrangementet ble holdt i helseinkubatoren Aleap i Forskningsparken, og mer enn

70 frammøtte fikk god informasjon om prosjektene spunnet ut av fremragende helseforskning ved Universitetet i Oslo og sykehusene i Helse Sør-Øst.

I juni kom over 60 personer til Oslo Cancer Cluster Incubator for å høre presentasjoner av åtte lovende kreftprosjekter. En stor del av tilhørerne var erfarne investorer i andre kreftselskaper.

– Jeg er gledelig overrasket over at så mange etablerte investorer innen bransjen kom på pitchingen. Felles for prosjektene er at mange av dem er innen immunterapi eller representerer helt nye måter å behandle kreft på, sier Hjelstuen.

Norge har en sterk tradisjon innen kreftforskning i verdensklasse. Basert på denne fremragende forskningen har selskaper som Algeta, Nordic Nanovector, Ultimovacs og Zelluna Immunotherapy blitt spunnet ut.

– Det viser seg at pitching er en fin måte å få ut informasjon om hva som gror i underskogen av porteføljen vår. Jeg stor tro på at det skal bli lettere å få finansiert opp disse prosjektene enn det har vært tidligere, etter to runder med vellykkede pitchinger, sier Hjelstuen.

Helseprosjektene presentert på Inven2Pitch:

Kreftprosjektene presentert på Inven2Pitch:

  • Tankyrase inhibition in cancer therapy
  • A new drug against Acute Myeloid Leukaemia (AML)
  • Autologous anti-CD20 TCR-engineered T-cell therapy for recurrent Non-Hodgkin’s Lymphoma
  • Lymphocyte Booster – Lymphocyte boosting growth medium for Adoptive Cell Therapy
  • CD37 CAR for cancer immunotherapy
  • IL-15 Immunotherapy – Fusion protein for immunotherapy of solid tumors
  • Backscatter: A communication technology enabling colon-cancer screening