Fra signeringen til SERCA

SERCA Pharmaceuticals signerte avtale med det indiske farmasiselskapet Cadila Pharmaceuticals om utvikling av unik hjertebehandling. Foto: Ken Rosendal, Inven2

Når hjerteinfarkt blir behandlet, så skjer det ofte skader på vevet i hjertet. Det dør rett og slett, fordi det har vært lenge uten oksygen, for så å oppleve en voldsom tilbakestrømming når tette blodårer åpnes opp igjen. Det finnes i dag ingen behandling av disse ytterligere skadene, før nå.

Det norske oppstartsselskapet SERCA Pharmaceuticals skal utvikle en medikamentell behandling basert på 20 års forskning som de mener kan være en løsning.

I januar 2019 i forbindelse med statsminister Erna Solberg sitt offisielle statsbesøk til India signerte SERCA en avtale med det indiske farmasiselskapet Cadila Pharmaceuticals for å utvikle behandlingen.

-SERCA Pharmaceuticals er basert på fremragende norsk forskning. Det er veldig tilfredsstillende å lande en god avtale med et stort farmasøytisk selskap, bare måneder etter at selskapet er etablert, sier Kristin Sandereid, Executive Fund & Business Developer i Inven2.

Selskapet ble etablert i 2018 på bakgrunn av prekliniske forskning på en potensiell medikamentell behandling for skader som oppstår ved behandling av hjerteinfarkt. Forskningen som ligger bak selskapet er utført av forskningsgruppen til professor Kjetil Taskén ved Universitetet i Oslo gjennom 20 år.

Unik behandling

Behandlingen som SERCA Pharmaceuticals og det indiske farmasøytiske firmaet Cadila Pharmaceuticals sammen skal utvikle basert på norsk forskning, er helt unik og finnes ikke i dag.

-Denne avtalen betyr enormt mye for SERCA Pharmaceuticals. Det at vi etter så kort tid har landet en avtale med en større farmasøytisk bedrift for utvikling av behandlingen vi har oppdaget, lover godt. Avtalen er i tillegg god og sikrer at produktutviklingen er mer kostnadseffektiv, sier Kjetil Hestdal, administrerende direktør i SERCA Pharmaceuticals. Hestdal har lang erfaring innen biotek og utvikling av medisinske produkter basert på forskning gjennom sin tid som administrerende direktør i Photocure.

I avtalen vil Cadila Pharmaceuticals bruke sin utviklingsorganisasjon til å gjøre deler av utviklingen av en ny behandling for pasienter rammet av hjerteinfarkt, som SERCA Pharmaceuticals kan ta videre til globale markeder. Det nye legemidlet er basert på en oppfinnelse gjort av professor Kjetil Taskén og medarbeidere ved Universitetet i Oslo og Oslo Universitetssykehus, og SERCA Pharmaceuticals er opprettet av Inven2.

Fra signeringen til SERCA med Erna Solberg

SERCA Pharmaceuticals og Cadila Pharmaceuticals signerte avtale om utvikling av unik hjertebehandling. Signeringen skjedde i New Dehli i forbindelse med det offisielle statsbesøket til Erna Solberg. Foto: Ken Rosendal, Inven2

Les pressemelding

https://www.ntbinfo.no/pressemelding/norsk-indisk-avtale-om-unik-hjertebehandling?publisherId=17846859&releaseId=17858727