SmartCharge på vegg

Foto: Meshcrafts

Vi hadde ikke vært her vi var i dag om vi ikke hadde vunnet Inven2Start og fått støtte av Inven2 til å starte selskapet, sier Paal Christian Myhre, som leder Meshcrafts.

Fakta
Oppstart: 2013
Leder: Paal Christian Myhre
Antall ansatte: 6

www.meshcrafts.com

Tilbake i 2013 satset selskapet på å utvikle stikkontakter for lading av elbiler og levering av strøm til småbåthavner.

– Vi så imidlertid etter en tid at det viktigste var styringen og dreide i 2016 fokus til dette. Nå kan vi styre stort sett alle smarte ladere på markedet og er blant de ledende i Europa på slike løsninger, sier Myhre.

Og dette ble starten på plattformen og appen SmartCharge som i dag brukes til å drifte og styre over 1000 ladestasjoner i borettslag, parkeringsselskap og kommuner.

Riktig pris med differensiert strøm

SmartCharge appen gjør det enkelt for deg som har en elbil å finne en ledig ladestasjon der du er, booke denne og lade her, og ikke minst – du betaler enkelt via appen, og du betaler riktig pris.

– Prisen du betaler for å lade elbilen beregner SmartCharge basert på strømforbruket og prisen på strøm, sier Myhre. Dette i motsetning til andre systemer hvor du betaler for tiden bilen er tilkoblet laderen uavhengig av hvor mye du får ladet.

– Løsningen vår er også tidlig ute med tanke på energi styring for elbillading. I Norge er vi lite bevisste vårt strømbruk fordi strøm er billig. Vi har for eksempel så langt ikke hatt differensiert pris på strømmen på ulike tider av døgnet. Vi tror dette kommer rundt 2020, og da gjelder det å planlegge når du skal lade, eller dusje eller bruke vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin. Kort sagt, ha en oversikt over strømforbruket og optimalisere dette på døgnbasis for å minimere kostnadene, sier Myhre.

Tyskere har et bevisst forhold til strømpris siden de har hatt differensiert strømpris i en årrekke allerede. I tillegg er Tyskland det markedet som forventes å ha den raskeste veksten i elbil-bruken. Derfor ønsker selskapet nå å satse stort på det tyske markedet, og er på jakt etter investorer for å ta spranget internasjonalt.

Fakta Meshcrafts:

Produkt: SmartCharge Plattform og App for energistyring og elbillading: Brukes av over 1500 privatkunder og styrer over 1000 ladestasjoner for borettslag/kommuner

Kontor: StartupLab

Spunnet ut av NMBU – Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Vant Inven2Start i 2013, og har vunnet en rekke andre priser

Hjemmeside: www.meshcrafts.com