Går du inn på Elliptic Labs´sin oversikt over mediadekning på nettsiden deres, så er den dominert av internasjonale nyheter fra 2016.

Selskapet spunnet ut av Universitetet i Oslo fikk sitt definitive gjennombrudd da det kinesiske mobiltelefonselskapet Xiaomi lanserte verdens første smarttelefon med nær heldekkende skjerm. Noe som kun er mulig med Elliptic Labs sin norskutviklete ultralydteknologi.

Fakta
Oppstart: 2006
LEDER: LAILA DANIELSEN
Innhentet kapital: Privat: NOK 162 mill, offentlig: NOK 43 mill.
Antall ansatte: 40

www.ellipticlabs.com

Det vårt produkt, ”INNER BEAUTY” gjør, er å erstatte den infrarøde sensoren som sitter på toppen av smarttelefonen . INNER BEAUTY, som er basert på ultralyd har samme funksjon som den infrarøde sensoren, som for eksempel at skjermen slukkes når du legger telefonen på kinnet og prater med noen. INNER BEAUTY implementeres imidlertid som software inne i telefonen, og fungerer like bra derfra. Det er dette som gjør at over 90 % av skjermen nå kan brukes, mot under 70 % som er vanlig, sier Laila Danielsen, CEO i Elliptic Labs.

Startet med medtek

Elliptic Labs ble etablert allerede i 2006 spunnet ut av forskning på informasjonsteknologi ved Universitetet i Oslo. Fødselshjelperen for selskapet var da Birkeland Innovasjon, forgjengeren til Inven2.

Den gangen skulle vi kommersialisere ultralydteknologien vår til medisinsk-teknisk utstyr. Vi hadde en idé om at kirurgene kunne skifte bilder på en skjerm ved hjelp av én bestemt bevegelse. Etter hvert som smarttelefonene gjorde sitt inntog, så har det åpnet seg andre muligheter, sier Danielsen.

Elliptic Labs er nå i dialog med en rekke mobiltelefonprodusenter, og ser nå at fullskjerm er på vei til å bli standarden. Samtidig ser de på andre applikasjoner av teknologien i smarttelefoner, som drar nytte av den underliggende teknologien til å levere berøringsfrie funksjonaliteter.

Vi jobber med noen strategiske smarttelefonleverandører som ønsker å introdusere dette gradvis ut i markedet for å levere gode brukeropplevelser, sier Danielsen.

Sterk ultralydkompetanse i Norge

Selskapet har i dag rundt 40 ansatte og kontorer i Shanghai og San Fransisco i tillegg til Oslo. Danielsen slår fast at den teknologiske utviklingen foregår i Norge på grunn av den sterke kompetansen som finnes her til lands innen ultralyd, blant annet på grunn av oljeindustrien og bruk av ultralyd innen seismikk.

2017 blir et spennende år. Vi har fokus på skalering for å komme bredt ut i markedet. Det er imidlertid ingen tvil på at vi sitter på nøkkelteknologi for å muliggjøre mobiltelefoner med fullskjerm, avslutter Danielsen.

 

Elliptic Labs i media:

http://www.aftenposten.no/okonomi/Norsk-ultralyd-inntar-n-av-verdens-storste-mobilprodusenter-607489b.html